Financiering

Uw bedrijfsfinanciering, managen en beheren!

U ziet als ondernemer kansen in de markt en wil deze kansen omzetten in resultaat. Een passende financiering is daarbij cruciaal. Dan wilt u ook dat uw investeringen goed en gedegen gefinancierd worden. Maar hoe vaak loopt u in de praktijk niet tegen een ‘nee’ aan of krijgt u net niet de oplossing aangeboden die u zelf het meest passend vindt?

Het mkb krijgt nog steeds moeilijk krediet van de bank. Het is dan ook niet verwonderlijk dat maar liefst driekwart van alle mkb-bedrijven ontevreden is over de kredietverstrekking. Slechts een derde van alle kredietaanvragen in Nederland is succesvol. Dat kan beter.

Samen met Heijkants & Partners regelt u uw bedrijfsfinanciering, wij begeleiden u in het financieringsproces van aanvraag tot handtekening.

De spelregels om financiering te verkrijgen én te behouden zijn drastisch veranderd. Eén loket voor al uw financieringen is veelal niet meer mogelijk. Of u nu bancair geld, equity en/of crowd-funding nodig heeft om uw kansen te financieren. Heijkants & Partners is uw adviseur met de beste toegang tot de vele bronnen van geld die er vandaag de dag zijn.

Onze adviseurs zorgen voor een kredietrapportage waarin de hoofdlijnen en essentie van uw financieringsaanvraag helder en bondig worden samengevat. 

Financieringsanalyse
Een geslaagde financieringsaanvraag betekent dat u de regie in handen houdt en u als ondernemer aan het roer staat. Transparant worden uw ondernemersplan en uw ondernemerskwaliteiten toegelicht. Onze adviseurs leggen de verbinding met de kredietverstrekkers en weten welke aspecten toegelicht moeten worden om de financieringsaanvraag te laten slagen. We kijken niet alleen naar de cijfermatige onderbouwingen maar ook naar de structuur en kwaliteiten van uw bedrijf. De mensen achter het bedrijf geven de doorslag.

Ook na het verstrekken van de financiering blijven onze adviseurs betrokken met periodieke monitoring van de resultaten en kasstromen. Wij vinden het belangrijk om een vinger aan de pols te houden, want krediet verkrijgen en behouden betekent een continue monitoring van uw performance, benchmarkgegevens en concurrentie analyse.

Krediet moet je blijvend managen door te samenwerken in de financieringsketen.
Hoe wij dat doen? Door tussentijds de behaalde resultaten en kasstromen te monitoren. Waar nodig informeren wij periodiek uw huisbankier, kredietverzekeraars zoals Atradius of informatiehandelshuizen, zoals Graydon, Dunn & Bradstreet. Zo bouwt u vertrouwen op en ontstaat een stabiele relatie, zonder een te grote afhankelijkheid van één kredietverstrekker.

Krediet is schaars en alleen beschikbaar voor de goed voorbereide ondernemers
Wanneer u voor uw onderneming geld nodig heeft gaan we niet standaard naar uw huisbankier. Financiering is tegenwoordig veel meer een combinatie van geldmiddelen. Naast het reguliere bancaire krediet, zijn er tal van mogelijkheden die wij graag met u bespreken.

Mogelijke financieringsbronnen die wij samen met u selecteren:


Vanuit ons netwerk vinden wij voor u de beste oplossing. Meer weten over wat Heijkants & Partners voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.