Assurance en accountantsverklaringen

Assurance, ondernemen centraal

Kwaliteit, integriteit, onafhankelijkheid. Kennis van uw onderneming, het bedrijfsproces en branchekarakteristieken, sturen de proactieve assurancewerkzaamheden, ondernemen centraal.

De werkzaamheden worden verricht door de gekwalificeerde medewerkers van Heijkants & Partners. Zoals u van ons mag verwachten hanteren wij de hoogste standaarden als het gaat om kwaliteit, integriteit en onafhankelijkheid. Voor controle-opdrachten werken wij samen met een accountantskantoor met Wta-vergunning. 

Beoordelingsverklaring
Veel ondernemers dienen vanuit de aangesloten beroepsorganisatie verplicht een beoordelingsverklaring te verstrekken. Heijkants & Partners verzorgt deze beoordelingsverklaringen voor vrije beroepsbeoefenaars, zoals notariskantoren maar ook voor (non-profit) stichtingen en bedrijven.

De beoordelingsverklaring is een accountantsverklaring die een beperkte zekerheid geeft over het getrouwe beeld van uw financiële verslaggeving. De beoordelingsverklaring geeft u als ondernemer meer zekerheid over de financiele verantwoording en de interne beheersing binnen uw onderneming. Dat geeft u en de gebruikers van uw financiele verantwoording meer comfort.

In ‘control’ zijn en de risico’s van uw activiteiten, uw bedrijfstak en verplichtingen binnen uw organisatie beheersen is het uitgangspunt van de Heijkants & Partners aanpak.

Samen met u stellen wij een op maat gemaakte risicoanalyse op. In de Heijkants & Partners aanpak vormt deze risicoanalyse de basis voor onze assurance werkzaamheden. Samen met u nemen wij de risico’s door binnen uw onderneming, de branche en de risico’s in binnen uw organisatie.

Tijdens onze werkzaamheden worden uw interne procedures, administratieve systemen en bedrijfsprocessen geanalyseerd. Onze adviseurs vertalen de aandachtspunten in kansen, om een efficiënt proces en administratieve inrichting van uw processen door te voeren.

Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken met onze werkwijze.