Uw ambitie

Uw vermogen goed geregeld!

U stelt zichzelf de vraag, hoe zorgvuldig heb ik mijn vermogen opgebouwd. Is het verstandig om het vermogen in de onderneming te laten zitten of is het overhevelen van het bedrijfsvermogen naar privé een betere strategie. Wellicht speelt bij u de vraag, hoe draag ik mijn kapitaal goed over aan de kinderen zonder te veel aan belasting te betalen. Allemaal zaken waar u als ondernemer en vermogende particulier over moet nadenken en waar Heijkants & Partners u in begeleid.

Ons Estate Planning advies waarborgt de continuïteit van het (familie) bedrijf. Tijdig nadenken over het opgebouwde vermogen geeft bescherming tegen fiscale risico’s. Tegelijkertijd geeft estate planning u een voorsprong en kans om fiscaalvriendelijk vermogen op te bouwen. Het gestructureerd over te dragen aan uw dierbaren is veelal de wens.

Ondernemers worden zich steeds bewuster van het feit dat de fiscus een aanzienlijk deel van het vermogen kan claimen. De hoge fiscale claim is vaak het gevolg van te laat inschakelen van een adviseur. Wij adviseren onze relaties tijdig aandacht te besteden aan de wijze waarop vermogensbestanddelen worden overdragen.

Deskundig adviseren en samen met u de wensen goed structureren passend bij uw persoonlijke situatie, dat is Heijkants & Partners.

Vermogensbehoud, dat is waar estate planning om draait. Uw opgebouwde vermogen moet worden beschermd tegen fiscale risico’s. Op die manier kunt u fiscaal aantrekkelijk uw vermogen opbouwen, vergroten en overdragen aan uw erfgenamen.

Ons onafhankelijk advies geeft u inzicht in uw huwelijksvermogensrecht, uw testament en eventuele opvolgingsmogelijkheden. We begrijpen goed dat naast de juridische- en fiscale aandachtspunten de emotionele aspecten aandacht vragen.

Heijkants & Partners neemt daarom de tijd voor een gedegen advies. Onze adviseurs geven u inzicht in de optimale strategie. Voorbeelden van disciplines waarop wij u adviseren:

  • fiscale gevolgen van huwelijkse voorwaarden;
  • overlijden: erfrecht, -belastingen en testamenten;
  • schenken en andere vormen van vermogensoverheveling bij leven;
  • verkoop van uw onderneming;
  • bedrijfsopvolging.


Bent u nog in de opbouwfase van uw vermogen, dan is financiële planning een handig instrument om uw financiële toekomst inzichtelijk te krijgen. U krijgt focus en uw vermogensopbouw een richting. U krijgt inzicht in wat uw vermogensopbouw bijdraagt en wat u belangrijk vindt. Privé en zakelijk, want die twee kanten van uw leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

 Meer weten wat onze adviseurs voor u kunnen betekenen? Neem contact op.